WSP viert de oplevering van huurappartementen aan Wallenbergstraat
20 december 2021

Met de woorden “Ik wens je veel woonplezier en succes”, overhandigde wethouder ruimtelijke ordening Ewoud ’t Jong op vrijdagochtend 17 december een enorme sleutel aan starter Laura Mulder. De oplevering van 26 sociale huurappartementen aan de Wallenbergstraat is een feit. Dankzij de op starters gerichte pilot kreeg Laura haar appartement met voorrang toegewezen.  Nieuwbouwappartementen

26 nieuwe appartementen, verdeeld over twee blokken. Zestien appartementen met één slaapkamer en tien appartementen met twee slaapkamers. Maar liefst tien van deze nul-op-de-meter-woningen zijn verloot onder starters op de Puttense woningmarkt. Zodat ook zij een kans krijgen om ertussen te komen.

Creatieve pilot

Wethouder ‘t Jong benoemde dit ook in zijn speech: “Ook vanochtend las ik weer dat er te weinig woningen zijn voor jongeren. Het is niet specifiek een Puttens probleem, maar dat ontslaat ons niet van de verantwoordelijkheid er iets aan te doen.” Hij vindt het mooi dat er samen met woningstichting een creatieve manier is gevonden om hiermee om te gaan.  

Facelift bestaande bouw

Woningstichting Putten is trots op de prachtige, nieuwe appartementencomplexen. Dick Mol, interim-directeur-bestuurder, heette de kleine club genodigden welkom en bedankte alle betrokkenen, van architect tot bouwers en in het bijzonder de gemeente: “De appartementen passen ook goed bij de bestaande bouw”. De twee bestaande complexen kregen namelijk een facelift en hebben nu eenzelfde uitstraling als de nieuwbouw.

Verbinding bewoners

Om verbinding te bewerkstelligen tussen de oude en de nieuwe bewoners, overhandigde Dick Mol een cheque. De heer Mol: “Voor een barbecue ergens in het nieuwe jaar.” Nieuwe huurder Laura Mulder en bewoner sinds 1993 Antoinette van Bergen namen de cheque gezamenlijk in ontvangst en besloten de barbecue samen te organiseren.


  

© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl