WSP sluit overeenkomst voor bouw 43 sociale huurwoningen Rimpeler fase 3
4 juni 2020

Eind mei hebben Woningstichting Putten (WSP), Bouwbedrijf J. Timmer en Aannemersbedrijf M. Vierwind overeenstemming bereikt over de bouw van 43 sociale huurwoningen in fase 3 van de nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten. Op gepaste afstand is de overeenkomst getekend.

De 43 sociale huurwoningen bestaan uit drie verschillende ontwerpen van twee architecten, voor verschillende doelgroepen. Zo worden er 13 levensloopbestendige woningen gebouwd, waarbij op termijn een badkamer en slaapkamer op de begane grond mogelijk is. Bij het ontwerpen van de 16 beneden-/bovenwoningen en 14 appartementen is er juist aan een- en tweepersoonshuishoudens gedacht. Het appartementengebouw wordt met z'n vier bouwlagen een eyecatcher in de wijk, prachtig gelegen midden in de groene ader van Rimpeler. De beneden-/bovenwoningen liggen daar vlak naast en krijgen per vier woningen een eigen portiek. Uiteraard worden alle woningen zeer energiezuinig gebouwd en voorzien van zonnepanelen. De woningen zijn aardgasvrij en hebben een moderne warmtepompinstallatie.

Zonder Coronaovermacht verwacht WSP de oplevering van de woningen medio mei 2021. Volgens die planning worden de woningen in januari 2021 te huur aangeboden op www.hurennoordveluwe.nl. De criteria worden vermeld in de advertenties.

De foto: 16 boven- en benedenwoningen en iets naar achteren het gebouw met 14 appartementen


 

© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl