Woningstichting Putten en Huurdersorganisatie Putten slaan handen in een  

 

Huurders goed vertegenwoordigd in Putten

 

Putten, Woningstichting Putten en Huurdersorganisatie Putten hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee bekrachtigen ze hun samenwerking en ambitie om zich samen in te zetten voor voldoende, betaalbare, duurzame woningen in Putten.

 

Er zijn veel mensen die een woning zoeken in Putten, daarom vinden beiden partijen het van groot belang dat er meer betaalbare huurwoningen in Putten worden toegevoegd. Ook doorstroming is een belangrijk thema. Door senioren de mogelijkheid te geven om met voorrang te verhuizen naar een gelijkvloerse woning, komen er woningen vrij voor gezinnen en jongeren.

 

Via de Huurdersorganisatie hebben huurders en woningzoekenden de mogelijkheid om mee te praten en te denken over de keuzen die WSP maakt ten aanzien van de dienstverlening, de woonkwaliteit, betaalbaarheid van wonen en het stimuleren van duurzaamheid.

De samenwerkingsovereenkomst doet recht aan de goede samenwerking die er is.  Recent is het bestuur van de Huurdersorganisatie aangevuld, zodat deze weer volledig op sterkte is.

 

Grote woon-uitdaging

Toon Kuijt, voorzitter van de Huurdersorganisatie onderschrijft het belang van goede samenwerking: “De woningstichting heeft een schat aan ervaring als het gaat om bouwen en beheren van sociale huurwoningen. Als vertegenwoordiger van de bewoners vult de Huurdersorganisatie dit aan met kennis over woonwensen en ervaringen met zaken die beter kunnen. Dat is waardevol voor de stichting en van groot belang voor onze achterban.

 

Gerdien van der Ent, bestuurder van Woningstichting Putten is blij met de overeenkomst: “Wij willen niet vóór de huurder denken, maar mét onze huurders. Daarom is het fijn dat de huurdersorganisatie weer op volle sterkte is en we ons samen sterk kunnen maken voor de huurders en woningzoekenden.

 

Over Huurdersorganisatie Putten

Huurdersorganisatie Putten vertegenwoordigt alle huurders van Woningstichting Putten en is een zelfstandige vereniging.  Iedereen kan lid worden van de Huurdersorganisatie door een email te sturen aan huurdersputten@outlook.com. Op 15 april om 19.30 is de eerste ledenvergadering in Stroud.