Samenwerkingsovereenkomst voor woonwijk Rimpeler
7 mei 2018

De gemeente Putten en de grondeigenaren hebben de 'Samenwerkingsovereenkomst Rimpeler Putten' ondertekend. Ook heeft de gemeente de benodigde gronden aangekocht. De gemeenteraad heeft in maart 2018 het 'Bestemmingsplan Rimpeler' vastgesteld. Hiermee zijn belangrijke stappen gezet in de realiseren van de woonwijk Putten

Als WSP zijn we blij met de overeenkomst, omdat de voorbereidingen nu concreet van start kunnen. WSP gaat namelijk in de nieuwe woonwijk ca. 74 sociale huurwoningen bouwen. De woningbehoefte bij starters en alleenstaanden is groot, daarom richten wij ons met name op appartementen, kleine eengezinswoningen en wat grotere eengezinswoningen, in principe levensloopbestendig.

Voor het realiseren van deze woningen heeft WSP een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de aannemers Vierwind en Timmer. Onze ambitie is om alle woningen als Nul op de Meter (NOM) te bouwen, want duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij hopen dat de benodigde procedures voortvarend zullen verlopen, zodat we zo snel mogelijk kunnen starten met de bouw. De samenwerking met de aannemers Vierwind en Timmer zien we met vertrouwen tegemoet!

Op de foto van l naar r: Marius Vierwind, Marieta Peek, Henk-René Timmer en Gerben Vierwind.


Met het ondertekenen van den de samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Putten, WSP en vier marktpartijen is ook het logo van de nieuwe woonwijk Rimpeler onthuld. Het logo is een ontwerp van Don Design uit Putten.
"Het beeldmerk van Rimpeler staat symbool voor de belangrijkste kernwaarden van de toekomstige woonwijk", zegt Alouette Breman van Dom Design. "Het groen staat voor het dorpse, groene karakter. Het blauw in het logo voor de schone lucht, omdat de wijk duurzaam gebouwd en misschien wel aardgasloos wordt. Het bruin als aarde-/basiselement, symbool voor de gezinnen die hier een thuis krijgen. De zeshoek tenslotte is ontstaan uit een honingraat, symbool voor flora en fauna, maar ook bijvoorbeeld vruchtbaarheid. Omdat Rimpeler ook een moderne wijk wordt, heeft het logo een eigentijdse glans en zijn de letters strak en modern weergegeven.
© 2017 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl