Renovatie aan de Sparrenhof en Groeneveltstraat
16 oktober 2017

De 35 woningen aan de Sparrenhof en de 10 woningen aan de Groeneveltstaat zijn in 2017 verduurzaamd. Dit betekent dat de dakpannen verwijderd zijn en er nieuwe, hoogwaardige isolerende platen zijn gelegd en vervolgens nieuwe dakpannen zijn gelegd. Ook de vloer en de muren zijn geïsoleerd.

De bergingen werden veelal door de bewoners als bijkeuken gebruikt. Daarom hebben wij besloten deze te strippen, te isoleren en te voorzien van verwarming en een mooie opbergkast. Ook zijn alle kozijnen vernieuwd en is er HR++ glas geplaatst.

Meer comfort, minder energie

Verder hebben de bewoners een nieuwe (hoog rendements) cv-ketel gekregen. Gekozen is voor de Nefit ProLine HR-ketel in combinatie met de Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp. Deze pomp zorgt voor een optimale ventilatie en wint warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht. Die warmte wordt teruggevoerd naar de HR-ketel en gebruikt voor het verwarmen van het cv- of tapwater. Zo kan 30% energie bespaard worden.

Asbest

Onder de bestaande dakgoten zaten asbesthoudende platen en op de zolder een asbesthoudende pijp. Deze zijn verwijderd, waarna er nieuwe goten zijn bevestigd. De schoorstenen zijn verwijderd en de woningen zijn voorzien van nieuwe dakramen.

Geen huurverhoging

De maatregelen zijn uitgevoerd zonder huurverhoging. Dit betekent meer comfort en lagere stookkosten, uiteraard afhankelijk van het stookgedrag van de bewoners.

© 2017 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl