Renovatie aan de Sparrenhof en Groeneveltstraat
16 oktober 2017

De 35 woningen aan de Sparrenhof en de 10 woningen aan de Groeneveltstaat worden verduurzaamd. Dit betekent dat de dakpannen worden verwijderd, waarna er nieuwe, hoogwaardige isolerende platen worden gelegd met nieuwe pannen. Daarna worden ook de vloer en de muren geïsoleerd.

De bergingen werden veelal door de bewoners als bijkeuken gebruikt. Daarom hebben wij besloten deze te strippen, te isoleren en te voorzien van verwarming en een mooie opbergkast. Verder worden alle kozijnen vernieuwd en wordt er HR++ glas geplaatst.

Meer comfort, minder energie

Ook krijgen de bewoners een nieuwe cv-ketel. Gekozen is voor de Nefit ProLine HR-ketel in combinatie met de Nefit VentiLine ventilatiewarmtepomp. Deze pomp zorgt voor een optimale ventilatie en wint warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht. Die warmte wordt teruggevoerd naar de HR-ketel en gebruikt voor het verwarmen van het cv- of tapwater. Zo kan 30% energie bespaard worden.

Asbest

Onder de bestaande dakgoten zaten asbesthoudende platen en op de zolder zat een asbesthoudende pijp. Deze worden verwijderd waarna de nieuwe goten worden bevestigd. De schoorstenen worden verwijderd en de woningen krijgen nieuwe dakramen.

Geen huurverhoging

De maatregelen hebben geen huurverhoging tot gevolg. Wel lagere stookkosten hopen we, uiteraard afhankelijk van het stookgedrag van de bewoners.

© 2017 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl