Pilot Verhuiscoach

Wij willen graag dat iedereen passend woont. Maar dat valt niet mee. De wachtlijsten bij woningcorporaties zijn lang. Een zoektocht naar een woning of doorstromen naar een andere huurwoning vraagt om geduld.  Wij willen de doorstroming op gang helpen, want daar hebben de woningzoekenden ook uiteindelijk baat bij. Samen met de provincie Gelderland zijn wij daarom een project gestart en bieden hulp aan huurders die willen verhuizen naar een andere huurwoning. Wij helpen eerst de 55-plussers met een verhuiswens. Want door hun verhuizing komt een eengezinswoning vrij die weer verhuurd kan worden aan gezinnen. En mogelijk gaat de woning waar het gezin woonde weer naar een starter. Zo helpen wij ook anderen om een prettig thuis te vinden dat bij hun levensfase en wensen past.

Wat kunnen we voor u betekenen? 

Woont u in een sociale huurwoning, bent u 55+ en heeft u wel eens het gevoel dat uw woning te groot wordt? Bijvoorbeeld omdat alle kinderen de deur uit zijn? Wordt het onderhoud van de tuin zwaarder, of zou u eigenlijk wel gelijkvloers willen wonen? Ziet u op tegen een verhuizing of weet u niet waar te beginnen? Als u er klaar voor bent, zijn wij er, om u te helpen!

U kunt een verhuiscoach inschakelen en/of voorrang krijgen bij het reageren op het woningaanbod via www.hurennoordveluwe.nl.

Voorrangsregeling

U kunt tot 1-1-2024 voorrang krijgen bij het reageren op het woningaanbod via www.hurennoordveluwe.nl. Hierdoor maakt u beter kans op uw gewenste woning. U krijgt alleen voorrang als:

  • U een eengezinswoning huurt met minimaal 3 slaapkamers van Woningstichting Putten en;
  • U ingeschreven staat als woningzoekende op www.hurennoordveluwe.nl en;
  • U minimaal 55 jaar of ouder bent en maximaal met 2 personen en;
  • U wilt verhuizen naar een gelijkvloerse, sociale huurwoning van een corporatie in regio Noord-Veluwe met maximaal 2 slaapkamers die aangemerkt is als doorstroomwoning.

Voldoet u aan de voorwaarden en wilt u gebruik maken van de voorrang? Bel ons (0341-357405) en meldt u zich aan. Wij regelen dat u voorrang krijgt op alle woningzoekenden (behalve urgenten). U kunt vervolgens zelf reageren op het aanbod. Let op! De voorrang geldt alleen bij de geselecteerde woningen geschikt voor 55-plussers. De woningen herkent u aan de label ‘doorstroomwoning’ bij de advertentie.

Verhuiscoach

Zoals we allemaal weten, is verhuizen best een grote stap. Misschien ziet u zelfs tegen al dat ‘gedoe’ op en laat u daarom alles maar bij het oude. Terwijl uw huidige woning wellicht niet meer zo goed past bij uw woonwensen. Aarzel dan niet verder en schakel een verhuiscoach in. Samen met u kijkt de verhuiscoach wat een passend nieuw thuis kan worden en wat daarvoor nodig is in uw situatie en/of u een verhuisvergoeding kunt krijgen. In de  folder vindt u meer informatie over het werk van de verhuiscoaches en de voorwaarden om mee te kunnen doen.

U kunt bij ons een gesprek met de verhuiscoach Carola Butink aanvragen. Dat gesprek vindt bij u thuis plaats. Als u wilt, kan een familielid of iemand die u goed kent ‘aanschuiven’ bij dit gesprek.

Contact: Woningstichting Putten – bellen 0341-357405 of mailen naar info@wsputten.nl  

Kijkt u voor meer informatie op www.gelderland.nl/verhuiscoach.

© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl