Welkom bij Woningstichting Putten

Als huidige of toekomstige bewoner van een van onze woningen heten wij u van harte welkom op onze website. U vindt hier informatie over onze organisatie en dienstverlening. Verder geven wij praktische tips en houden wij u op de hoogte van actuele zaken.

Kwaliteit en dienstverlening
Onze inspanningen zijn gericht op het realiseren van betaalbare woningen voor een goede kwaliteit. Daarbij hebben duurzaamheid en energiebesparing onze aandacht.
Wij dragen bij aan een prettige woonomgeving en goede onderlinge contacten opdat iedereen zich thuisvoelt. Overleg en samenwerking met onze bewoners vinden wij van essentieel belang. Suggesties voor de verbetering van onze dienstverlening en/of de onderwerpen op deze website zijn dan ook van harte welkom.

Wilt u meer informatie over onze corporatie? Download dan onze folder.

Gratis energiebespaarpakket aan huis
22 september 2022
Wijkactie Putten: inwoners ontvangen gratis energiebespaarpakket aan huis

Inwoners van de wijk Zuid-Oost kunnen binnenkort zelf aan de slag met energiebesparing! Op 24 september of 8 oktober ontvangen zij namelijk een gratis energiebespaarpakket aan de deur. In dit pakket zitten onder meer een ledlamp en tochtrol. Met dit pakket willen de gemeente Putten, diverse welzijnsorganisaties en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam inwoners een steuntje in de rug geven vanwege de hoge energieprijzen.

Als onderdeel van Burendag gaan de welzijnsorganisaties en Veluwe Duurzaam langs de deur met de energiebespaarpakketten. Het is dan ook gelijk mogelijk om een gratis afspraak te maken met een energiecoach of energiemaatje. Een coach of maatje kan persoonlijk advies geven hoe er makkelijk energie kan worden bespaard in huis.  

Grote energiebox
Daarnaast is het mogelijk om een grote energiebox aan te vragen wanneer er wordt aangebeld. Deze box wordt op een later moment langsgebracht. Deze box bevat onder andere een energieverbruiksmeter, radiatorfolie en waterbespaarders. Deze producten worden bij levering direct aangebracht in de woning. Inwoners krijgen dan gelijk handige tips hoe zij (nog meer) energie kunnen besparen.

Koffiekar en afhaalpunt
Woonachtig in een andere wijk? Of liever niet iemand aan de deur? De pakketten zijn ook af te halen. Op 24 september en 8 oktober rijdt er een koffiekar door de wijk. Daar is het pakket ook gratis te halen, inclusief een lekker bakje koffie. Daarnaast is er die dagen een afhaalpunt in de Groene Scheg geopend.

Wat is Veluwe Duurzaam?
Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor onafhankelijke informatie en advies op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van woning, tuin en omgeving. Veluwe Duurzaam werkt in opdracht van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.


Lees verder...
Nieuwbouw Rimpeler te huur
5 september 2022

De laatste reeks huurwoningen in Rimpeler wordt van 10 tot 25 september voor verhuur online aangeboden op www.hurennoordveluwe.nl. Het gaat om 7 levensloopbestendige eengezinswoningen met 3 (slaap)kamer. De huurprijs van de woningen bedraagt € 764.57 inclusief glasverzekering. De toekenning vindt plaats op basis van inschrijfduur. Voor meer informatie over de woningen lees verder in de verhuurbrochure.


Lees verder...
1.300 euro energietoeslag. Heeft u er recht op?
25 augustus 2022


Iedereen moet meer betalen voor gas en elektriciteit. Hierdoor hebben mensen moeite om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft een eenmalige energietoeslag. De energietoeslag is door het kabinet verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heeft u hier recht op? Of heeft u de energietoeslag al aangevraagd en wilt u weten of u extra compensatie krijgt? Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de website van Gemeente Putten (
www.putten.nl/energietoeslag). Lees verder...
Inform editie juli
4 juli 2022

“Met elkaar en voor elkaar” is het thema van ons bewonersblad Inform in juli. 


Lees verder...
Visitatie
28 juni 2022

 “Als huurder ben je goed af bij WSP”, een veelzeggend citaat uit de gesprekken met de externe partijen tijdens het visitatietraject. Een mooi compliment aan de medewerkers die zich met grote betrokkenheid en loyaliteit dagelijks inzetten voor onze huurders en woningzoekenden. WSP heeft in de afgelopen periode goede dingen op een goede manier verricht. Dit is een conclusie uit het visitatierapport, dat Woningstichting Putten in juni ontving uit de handen van externe beoordelingscommissie van Raeflex.  Lees verder...
Video impressie van Rimpeler
17 september 2021
De nieuwe duurzame wijk Rimpeler met veel groen is gesitueerd aan de westelijke rand van Putten. Woningstichting Putten realiseert daar samen met de aannemers Vierwind en Timmer in totaal 78 zeer energiezuinige huurwoningen. In het afgelopen jaar ontvingen 66 nieuwe huurders de sleutel van hun nieuwe huurwoning in deze prachtige uitbreidingswijk. De laatste 12 woningen worden in 2022 opgeleverd.Lees verder...
Inmiddels verhuurd
19 maart 2021

Reeds verhuurd

De volgende reeks woningen van fase 3 in Rimpeler zijn inmiddels toegewezen en worden op 24 juni 2021 verhuurd. Het gaat om 14 appartementen met 1 slaapkamer. Er is geen lift in het gebouw aanwezig. 


Lees verder...
De Schauwhof
8 maart 2021
Wij zijn trots op deze bijzondere ontwikkeling waarbij wonen en zorg samenkomen. Innovatief duurzaam project in samenwerking met Zorggroep Noord-West Veluwe en conceptueel bouwer Plegt-Vos. Lees verder...
Verduurzaming 55+woningen bijna klaar
13 juli 2020

In 2020 zijn we gestart met het groot onderhoud aan de Sophialaan, W. Alexanderhof, Gebbekuillaan en de Pinnenburgerweg, totaal 41 55+woningen.  


Lees verder...
Overeenkomst WSP voor bouw 43 sociale huurwoningen
4 juni 2020

Eind mei hebben Woningstichting Putten (WSP), Bouwbedrijf J. Timmer en Aannemersbedrijf M. Vierwind overeenstemming bereikt over de bouw van 43 sociale huurwoningen in fase 3 van de nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten. Op gepaste afstand is de overeenkomst getekend.

Op de foto van links naar rechts: Henk-René Timmer, Marius Vierwind, Gerben Vierwind en Marieta Peek


Lees verder...
© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl