Opgeleverd: 18 duurzame sociale huurwoningen
27 augustus 2020

Op dinsdag 25 augustus was het, ondanks de corona-voorzorgsmaatregelen, feest op de Burgemeester A.J. Berkhouthof. Met een aantal relaties en de toekomstige bewoners hebben we de 6 appartementen beneden, 6 appartementen op de verdieping en de 6 eengezinswoningen feestelijk opgeleverd. Corona was helaas wel de reden dat er geen openhuis mogelijk was voor belangstellenden. Mevrouw Boerma, die een mooie hoekwoning gaat bewonen, hebben we bereid gevonden om samen met haar dochter de officiële handeling te verrichten

De woningen zijn in conceptbouw gebouwd door Plegt-Vos uit Hengelo. Dat wil zeggen dat de onderdelen in de fabriek zijn voorbereid en ter plaatse gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat de bouwtijd zeer kort is, waarmee ook kosten worden bespaard. Op 10 maart was de aftrap en nu zijn de sleutels al uitgegeven aan de bewoners.

Duurzaam

De woningen zijn zeer duurzaam, oftewel nul-op-de-meter. Daar moet wel een voorbehoud op gemaakt worden, want het hangt wel af van het energiegebruik van de bewoners. Voordeel van de warmtepomp is dat de woningen zomers enkele graden gekoeld kunnen worden, heel belangrijk bij de afgelopen hete zomers.

Als ook de koopwoningen zijn gerealiseerd wordt de hof aangelegd met groen en een speelplek voor kinderen. Plegt-Vos biedt de bewoners een buitenbank aan die geplaatst zal worden als het gehele complex gereed is, inclusief de koopwoningen.

Wij wensen alle bewoners veel woongenot toe!

© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl