Nieuws

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hier om u in te schrijven.

Samen bouwen wij aan de toekomst
20-05-2019

Op donderdag 16 mei jl. hebben wij een bijeenkomst gehouden met onze belanghouders. De belangstelling was groot en het was een divers gezelschap. Zo waren er raadsleden, wethouder Gerritsen en ambtenaren van verschillende afdelingen. Daarnaast waren onze partners uit zorg en welzijn aanwezig en de bedrijven die in opdracht van ons het werk uitvoeren. Want zoals ons ondernemingsplan al zegt: Samen bouwen we aan de toekomst. De foto laat zien dat her een interactieve middag was. De aanwezigen konden via hun telefoon reageren op verschillende stellingen.

Binnenkort zullen we een filmpje en een verslag plaatsen, zodat u kunt zien voor welke keuzes wij staan.

Informatief en gezellig
16-04-2019

Maandagavond 13 april jl. was de tweejaarlijkse bewonersavond, georganiseerd door de Huurdersorganisatie Putten. Voor de pauze was er een informatief programma en na de pauze was het tijd voor gezelligheid.

Bram Born, manager vastgoed van WSP, vertelde over de verduurzaming van ons woningbezit. Een belangrijk ijkpunt voor onze gemeente wordt de visie de er in 2021 moet liggen van de gemeente Putten. De gemeente, WSP en de netbeheerder Liander verkennen samen wanneer en hoe Putten CO2  neutraal de toekomst in moet. En dat vraagt zorgvuldigheid, want we willen geen maatregelen nemen waar we later spijt van krijgen. De technologische ontwikkelingen gaan ten slotte snel.

Daarna was het tijd voor Welzijn Putten. Gijsbert Willem Evers van Welzijn Putten en vrijwilligers vertelden over het belang van Woongemak en de tips die gegeven kunnen worden aan de hand van een thuisonderzoek om zo lang mogelijk zelfstandig in de eigen woning te kunnen wonen. Mevrouw Bos vertelde hierover als ervaringsdeskundige. Zij sprak uit dat zij zeer blij was met de tips en aanpassingen in de woning, zoals een tweede trapleuning zodat ze veiliger naar boven kan.

Andere tips zijn:

- Vraag een gratis huisbezoek aan en ontdek wat u zelf kunt doen om de woning veiliger te maken

- Doe de huistest op de website https://www.putten.nl/woongemak/WoonGemak/WoonGemakPutten en zie wat er mogelijk is.

Na de pauze was het tijd voor de Kajuitzangers uit Putten. Zij verzorgden een spetterend optreden. 

Meer informatie over Huurdersorganisatie Putten vindt u op: https://hoputten.nl/ 

Inform is uit, met oog voor de toekomst!
14-03-2019

In goed vertrouwen waren de werkzaamheden al gestart op 25 februari. Nu is de samenwerking met Van Wijnen ook de officieel bekrachtigd en door het plaatsen van de handtekening onder de contracten door directeur-bestuurder Marieta Peek en regiodirecteur Marcel Mulder van Van Wijnen B.V. Daarnaast kunt u lezen wat het planmatig onderhoud is voor 2019.

Te downloaden: Inform maart 2019

Duurzaam en betaalbaar wonen
16-02-2019
170 Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie:
100.000 huurwoningen energieneutraal en lagere woonlasten voor huurders

Duurzaam en betaalbaar wonen, dat is wat woningcorporaties en Urgenda vandaag tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting.

Nieuw Sociaal Huurakkoord
20-12-2018

In de Prestatieafspraken voor 2019 met de huurdersorganisatie, de gemeente en WSP is al opgenomen dat wij een inflatievolgend huurbeleid hanteren. Maar nu is er ook landelijk een nieuw Huurakkoord gesloten. 

Prestatieafspraken 2019 ondertekend
03-12-2018
Jaarlijks maken de Huurdersorganisatie Putten  (HO), de gemeente en WSP prestatieafspraken voor het komende jaar. Vandaag is daar de handtekening onder gezet door verantwoordelijk wethouder Nico Gerritsen, Trees Verbeek, voorzitter van de HO en directeur-bestuurder Marieta Peek.
Samen bouwen aan de toekomst
14-12-2017

WSP heeft een nieuw Ondernemingsplan 2018-2022. Voor de totstandkoming van dit ondernemingsplan hebben we gesproken met onze belanghouders. De uitkomst van deze gesprekken hebben we zo goed mogelijk vertaald naar ons ondernemingsplan. Want één ding is duidelijk: Om goed te wonen in Putten hebben we elkaar nodig. In een inform Special hebben wij een samenvatting gemaakt van ons Ondernemingsplan 2018-2022.


De acceptgiro verdwijnt
11-12-2017

De huur van februari kan niet meer met de vertrouwde acceptgiro betaald worden. Hiervoor in de plaats komt de acceptEmail. Al onze huurders die per acceptgiro de huur betalen zijn hiervan door ons op de hoogte gesteld.

Mw. Pul huurt haar huis al 60 jaar!
01-11-2017
© 2017 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl