Nieuws

Hier leest u onze laatste nieuwsberichten.   

Waarschuwing: Betaalde websites voor huurwoningen
18-09-2023

Let op: reageer niet op ons woningaanbod op andere websites

Let op! Zie je een woningadvertentie van onze corporatie op een andere website dan www.hurennoordveluwe.nl staan? Schrijf je niet in en reageer niet op de woningen. 

Er zijn namelijk verhuurwebsites actief die woningen/advertenties van onze huurwoningen kopïeren naar hun eigen website. Zij vragen dan inschrijfgeld om hierop te kunnen reageren. Huren Noord Veluwe en de corporaties werkt niet samen met deze partijen! De woningen van de samenwerkende corporaties worden alleen geadverteerd op www.hurennoordveluwe.nl

Jaarverslag 2022
30-06-2023

Vandaag publiceren wij ons jaarverslag over 2022 waarin wij terugkijken op onze volkshuisvestelijke prestaties in Putten.

Inform maart editie 2023
26-04-2023

‘Onderhoud wat je hebt’ - in de breedste zin van het woord. Onderhoud van spullen, huis en tuin maar ook onderhoud van relaties. Want naast een goed onderhouden huis vinden wij contact hebben met elkaar en in verbinding blijven met onze huurders en partners belangrijk. Lees meer over dit thema in ons bewonersblad Inform. 

De eerste stap naar nieuwbouw is gezet!
16-03-2023

Op dinsdag 14 maart ondertekenden Bosrande Putten B.V. (een samenwerking tussen Wilma Wonen, LATEI en Schoonderbeek BV) en Woningstichting Putten een intentiebrief voor de toekomstige nieuwbouwwijk De Bosrande in Putten. Met het ondertekenen van deze brief is de samenwerking voor de sociale huurwoningen op de voormalige Sligro-locatie op hoofdlijnen vastgelegd. De partijen gaan met veel vertrouwen de verdere samenwerking aan.

Woningstichting Putten tekent regionale woondeal
09-03-2023

De Noord-Veluwse gemeenten en woningcorporaties tekenden op woensdag 8 maart 2023 in Zutphen de regionale woondeal Noord-Veluwe met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris. Hiermee spreken zij af het woningtekort gezamenlijk aan te pakken. De woondeal beschrijft hoeveel woningen er in de regio gebouwd worden tot en met 2030, waar dit gaat gebeuren en wat het aandeel betaalbare woningen zal zijn.

Prestatieafspraken 2023
08-12-2022

Woningstichting, huurdersorganisatie en gemeente maken prestatieafspraken voor 2023

 

Woningstichting Putten (WSP), Huurdersorganisatie Putten (HOP) en Gemeente Putten hebben opnieuw prestatieafspraken gemaakt voor het komende jaar. In 2023 neemt WSP 34 sociale huurwoningen in ontwikkeling, wordt gezamenlijk gezocht naar locaties voor flexwoningen en wordt gewerkt aan een woonzorgvisie. Het is slechts een greep uit het pakket aan afspraken. Op 6 december 2022 werd het document officieel ondertekend.

 

WSP tevreden over de resultaten!
29-11-2022

Afgelopen week zijn de resultaten van Aedes benchmark van 2021 bekend gemaakt. In deze meting worden de belangrijkste prestaties en kosten van de woningcorporaties landelijk met elkaar vergeleken. WSP is tevreden over het behaalde resultaat.

Visitatie
28-06-2022

 “Als huurder ben je goed af bij WSP”, een veelzeggend citaat uit de gesprekken met de externe partijen tijdens het visitatietraject. Een mooi compliment aan de medewerkers die zich met grote betrokkenheid en loyaliteit dagelijks inzetten voor onze huurders en woningzoekenden. WSP heeft in de afgelopen periode goede dingen op een goede manier verricht. Dit is een conclusie uit het visitatierapport, dat Woningstichting Putten in juni ontving uit de handen van externe beoordelingscommissie van Raeflex.  Liever delen dan verspillen!
14-04-2022

Een pak koffie, een blik tomatensoep maar ook een tijdschrift of een puzzel. Het buurtkastje aan de Vervoornstraat in Putten staat al vol met allerlei producten van mensen die het kunnen missen. Sinds april zijn Corinne Gort en Nicoline van ’t Veld de trotse eigenaren van dit kastjeEen mooi initiatief, bedacht door Stichting SoGoed, om anderen te helpen en daarbij voedselverspilling tegen te gaan. 

Voorstellen nieuwe directeur
05-04-2022

Per 1 juli gaat Gerdien van der Ent aan de slag als nieuwe directeur-bestuurder bij Woningstichting Putten (WSP). Zij volgt Dick Mol op, die vanaf 1 november 2021 als interim-bestuurder tijdelijk de functie waarneemt tot 1 juli. Met Gerdien van der Ent krijgt WSP een betrokken bestuurder met passie voor de volkshuisvesting.

Inzet verhuiscoach op de Noord-Veluwe
23-12-2021
Provincie Gelderland zet sociale woningmarkt in beweging

De woningmarkt zit muurvast. Op de sociale woningmarkt lopen de wachttijden voor een huurwoning hard op. Zeven jaar wachten is inmiddels ‘normaal’ geworden. De woningnood voor bewoners van Gelderland neemt hierdoor almaar toe. Om te zorgen dat meer mensen in een passende huurwoning kunnen wonen, zet provincie Gelderland verhuiscoaches in. Tot 2025 wil de provincie 1500 ouderen begeleiden naar een woning die beter bij hen past. De doorstroming van deze 55-plussers moet een verhuisbeweging van totaal 6000 huishoudens in gang zetten.


Oplevering Wallenbergstraat
20-12-2021

Met de woorden “Ik wens je veel woonplezier en succes”, overhandigde wethouder ruimtelijke ordening Ewoud ’t Jong op vrijdagochtend 17 december een enorme sleutel aan starter Laura Mulder. De oplevering van 26 sociale huurappartementen aan de Wallenbergstraat is een feit. Dankzij de op starters gerichte pilot kreeg Laura haar appartement met voorrang toegewezen.  Algemene huurvoorwaarden
06-12-2021

WSP hanteert algemene huurvoorwaarden die van toepassing zijn op het huurcontract. Deze ontvangen onze huurders bij het tekenen van de huurovereenkomst. Met instemming van de huurdersorganisatie is dit document aangepast aan de huidige regelgeving. De vernieuwde versie gaat per 1 januari 2022 gelden.


Video impressie van Rimpeler
17-09-2021
De nieuwe duurzame wijk Rimpeler met veel groen is gesitueerd aan de westelijke rand van Putten. Woningstichting Putten realiseert daar samen met de aannemers Vierwind en Timmer in totaal 78 zeer energiezuinige huurwoningen. In het afgelopen jaar ontvingen 66 nieuwe huurders de sleutel van hun nieuwe huurwoning in deze prachtige uitbreidingswijk. De laatste 12 woningen worden in 2022 opgeleverd.Buurtbemiddeling: Prettig wonen wil iedereen
14-05-2020

Onpartijdige en gratis hulp bij ergernissen en burenruzie. Een oplossing is vaak dichterbij dan je denkt.

© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl