Nieuws

Hier leest u onze laatste nieuwsberichten.   

Gratis energiebespaarpakket aan huis
22-09-2022
Wijkactie Putten: inwoners ontvangen gratis energiebespaarpakket aan huis

Inwoners van de wijk Zuid-Oost kunnen binnenkort zelf aan de slag met energiebesparing! Op 24 september of 8 oktober ontvangen zij namelijk een gratis energiebespaarpakket aan de deur. In dit pakket zitten onder meer een ledlamp en tochtrol. Met dit pakket willen de gemeente Putten, diverse welzijnsorganisaties en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam inwoners een steuntje in de rug geven vanwege de hoge energieprijzen.

Als onderdeel van Burendag gaan de welzijnsorganisaties en Veluwe Duurzaam langs de deur met de energiebespaarpakketten. Het is dan ook gelijk mogelijk om een gratis afspraak te maken met een energiecoach of energiemaatje. Een coach of maatje kan persoonlijk advies geven hoe er makkelijk energie kan worden bespaard in huis.  

Grote energiebox
Daarnaast is het mogelijk om een grote energiebox aan te vragen wanneer er wordt aangebeld. Deze box wordt op een later moment langsgebracht. Deze box bevat onder andere een energieverbruiksmeter, radiatorfolie en waterbespaarders. Deze producten worden bij levering direct aangebracht in de woning. Inwoners krijgen dan gelijk handige tips hoe zij (nog meer) energie kunnen besparen.

Koffiekar en afhaalpunt
Woonachtig in een andere wijk? Of liever niet iemand aan de deur? De pakketten zijn ook af te halen. Op 24 september en 8 oktober rijdt er een koffiekar door de wijk. Daar is het pakket ook gratis te halen, inclusief een lekker bakje koffie. Daarnaast is er die dagen een afhaalpunt in de Groene Scheg geopend.

Wat is Veluwe Duurzaam?
Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor onafhankelijke informatie en advies op het gebied van energiebesparing en verduurzaming van woning, tuin en omgeving. Veluwe Duurzaam werkt in opdracht van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.


Nieuwbouw Rimpeler te huur
05-09-2022

De laatste reeks huurwoningen in Rimpeler wordt van 10 tot 25 september voor verhuur online aangeboden op www.hurennoordveluwe.nl. Het gaat om 7 levensloopbestendige eengezinswoningen met 3 (slaap)kamer. De huurprijs van de woningen bedraagt € 764.57 inclusief glasverzekering. De toekenning vindt plaats op basis van inschrijfduur. Voor meer informatie over de woningen lees verder in de verhuurbrochure.


1.300 euro energietoeslag. Heeft u er recht op?
25-08-2022


Iedereen moet meer betalen voor gas en elektriciteit. Hierdoor hebben mensen moeite om hun energierekening te betalen. De overheid wil deze mensen graag helpen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft een eenmalige energietoeslag. De energietoeslag is door het kabinet verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro. Heeft u hier recht op? Of heeft u de energietoeslag al aangevraagd en wilt u weten of u extra compensatie krijgt? Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op de website van Gemeente Putten (
www.putten.nl/energietoeslag). Inform editie juli
04-07-2022

“Met elkaar en voor elkaar” is het thema van ons bewonersblad Inform in juli. 


Visitatie
28-06-2022

 “Als huurder ben je goed af bij WSP”, een veelzeggend citaat uit de gesprekken met de externe partijen tijdens het visitatietraject. Een mooi compliment aan de medewerkers die zich met grote betrokkenheid en loyaliteit dagelijks inzetten voor onze huurders en woningzoekenden. WSP heeft in de afgelopen periode goede dingen op een goede manier verricht. Dit is een conclusie uit het visitatierapport, dat Woningstichting Putten in juni ontving uit de handen van externe beoordelingscommissie van Raeflex.  Liever delen dan verspillen!
14-04-2022

Een pak koffie, een blik tomatensoep maar ook een tijdschrift of een puzzel. Het buurtkastje aan de Vervoornstraat in Putten staat al vol met allerlei producten van mensen die het kunnen missen. Sinds april zijn Corinne Gort en Nicoline van ’t Veld de trotse eigenaren van dit kastjeEen mooi initiatief, bedacht door Stichting SoGoed, om anderen te helpen en daarbij voedselverspilling tegen te gaan. 

Voorstellen nieuwe directeur
05-04-2022

Per 1 juli gaat Gerdien van der Ent aan de slag als nieuwe directeur-bestuurder bij Woningstichting Putten (WSP). Zij volgt Dick Mol op, die vanaf 1 november 2021 als interim-bestuurder tijdelijk de functie waarneemt tot 1 juli. Met Gerdien van der Ent krijgt WSP een betrokken bestuurder met passie voor de volkshuisvesting.

Inform
31-03-2022

De maarteditie van de Inform is uit. 

Kantoor weer open
28-02-2022

Nederland is na bijna 2 jaar weer van het slot en dat is goed nieuws. Een moment waar we allemaal naar uitkeken. Dat betekent dat ons kantoor weer opengaat. Wij verheugen ons om u weer te zien!Tragisch nieuws
14-01-2022

Bij een uitslaande brand in onze huurwoning aan de Van Oldenbarneveltstraat in Putten is vanochtend een bewoner overleden. De politie doet nog geen officiële uitspraak over de identiteit van de overledene maar het vermoeden is dat het om de huurder van deze woning gaat. 

Inzet verhuiscoach op de Noord-Veluwe
23-12-2021
Provincie Gelderland zet sociale woningmarkt in beweging

De woningmarkt zit muurvast. Op de sociale woningmarkt lopen de wachttijden voor een huurwoning hard op. Zeven jaar wachten is inmiddels ‘normaal’ geworden. De woningnood voor bewoners van Gelderland neemt hierdoor almaar toe. Om te zorgen dat meer mensen in een passende huurwoning kunnen wonen, zet provincie Gelderland verhuiscoaches in. Tot 2025 wil de provincie 1500 ouderen begeleiden naar een woning die beter bij hen past. De doorstroming van deze 55-plussers moet een verhuisbeweging van totaal 6000 huishoudens in gang zetten.


Oplevering Wallenbergstraat
20-12-2021

Met de woorden “Ik wens je veel woonplezier en succes”, overhandigde wethouder ruimtelijke ordening Ewoud ’t Jong op vrijdagochtend 17 december een enorme sleutel aan starter Laura Mulder. De oplevering van 26 sociale huurappartementen aan de Wallenbergstraat is een feit. Dankzij de op starters gerichte pilot kreeg Laura haar appartement met voorrang toegewezen.  Corona heeft Nederland weer in haar greep.
20-12-2021

Vanwege de huidige ontwikkelingen omtrent COVID-19 zijn wij genoodzaakt onze maatregelen te herzien. Om besmettingsgevaar voor u en voor ons zoveel mogelijk te beperken en verdere verspreiding van het virus te voorkomen volgt WSP het advies van de RIVM. De maatregelen die wij naar aanleiding hiervan getroffen hebben (tot en met 14 januari 2022) zijn de volgende:  

 


Prestatieafspraken 2022
07-12-2021

Meer sociale huurwoningen voor diverse doelgroepen, aandacht voor de betaalbaarheid en een duurzaam thuis. Het is slechts een greep uit de afspraken die Woningstichting Putten, Huurderorganisatie Putten en Gemeente Putten met elkaar gemaakt hebben.


         

Inform
07-12-2021

De laatste editie van ons bewonersblad Inform voor dit jaar is uit. Dit keer hebben wij het in dit nummer over duurzaamheid.


Pagina: 1  2  3  4
© 2020 Woningstichting Putten • Spoorstraat 2 • 3881 BW PUTTEN • Tel. 0341-357405 • E-mail info@wsputten.nl